top of page
Cubase 4 Studio 11 upgrade naar studio 6A.jpg
Rockstar 2010.jpg
IMG_1786.JPG
buurtfeest.JPG

Intro Studio 11

Na ruim 20 jaar liedjes schrijven en opnemen van mijn muziek op cassettebandjes, besloot ik tot een diepte-investering: een digitale studio. Verschillende versies van de Cubase - software vonden hun weg naar Maarssen, waar ik een kleine opnamestudio inrichtte.

 

In de daarop volgende jaren heb ik met enorm veel plezier muziek geschreven en opgenomen, die soms ook door anderen werd vertolkt. Eén- of tweemaal per jaar was er een CD gereed; totaal nam ik 18 CD's op (waarvan de laatste 2 maar een paar nummers bevatten, maar waar ook een heuse dubbel-CD bij zat).

De CD's staan op deze site, waarbij er steeds een paar (links naar) video- en/of audio-opnamen met songtekst staan.

Op de eerste CD's, zoals Cobwebs, zijn nog duidelijk de worstelingen met de studioapparatuur en software te horen. Gaandeweg werd de productie beter, verliepen de opnamen soepeler en lukte het beter om het geluid dat ik in gedachten had ook echt op de band vast te leggen. Het hielp daarbij dat de vele sporen me in staat stelden om alle muziekinstrumenten te bespelen en meerdere stemmen in te zingen.

Rond 2005 begon ik te experimenteren met animaties bij sommige songs en het maken van videoclips.

De meeste hiervan zijn ook met links te benaderen.

Ik vond het altijd ontzettend leuk en een hele eer als andere bands mijn nummers wilden opnemen.

Een paar ervan zijn bewaard gebleven. De band Horseradish, die met zangeres Esther Tolk de popprijspodia in 2003 bestormde, maakte één van de 2 opnames die onder "covers" te vinden zijn.

Rond 2013 nam de enorme drang om te schrijven en spelen af.

Na een aantal operaties aan mijn arm besloot ik dat het welletjes was.

 

De percussie-instrumenten doneerde ik aan Schakenbosch in Leidschendam, een gesloten inrichting voor jongeren, waaraan zangeres Anouk eerder een studio had gedoneerd en waar veel met muziektherapie wordt gewerkt.

De studioapparatuur en hardware gaf ik aan The Music Space in Utrecht, waar startende en gevorderde bands nog plezier hebben van de spullen.

Mijn gitaar hangt nog aan de muur, hopelijk kan ik het spelen nog eens oppakken.

Het is super dat ik al het geschrevene nog op de band heb en terug kan luisteren.

Waar niet anders is vermeld, zijn muziek, teksten en uitvoering op deze site van mij.

IMG_1775.JPG

Webdesign & copyright © aaaPIX 2012

bottom of page